Com ja és una tradició a la nostra vila, per la Festa Major de Sant Miquel gaudirem de la presència d’uns convidats especials que acompanyaran als Gegants Nous a la seva Passada dissabte a la tarda i que participaran de forma especial de la trobada gegantera de diumenge al matí. Enguany aquests dos convidats especials seran els gegants de la població navarresa d’Ablitas i els gegants madrilenys de Torrejón de Ardoz.

Ablitas és una població de 2500 habitants situada al flanc sud de Navarra, la qual ja ha estat visitada pels Gegants Nous de Molins de Rei l’any 2011 i recentment aquest 2015. Els gegants ablitencs Vitorio i Vicenta ja van participar l’any 2010 de la Festa Major de Sant Miquel, amb el que aquest any serà la seva segona participació, acompanyats aquest cop d’una altre parella d’aquesta població, els gegants jueus Josef Ezmel i Fatbuena.

Per altre banda, Torrejón de Ardoz és una ciutat de la Comunitat de Madrid amb una població de 127.000 habitants, la qual rebrà la visita d’en Bernat i al Candelera just el cap de setmana posterior a Sant Miquel, els propers 3 i 4 d’octubre, en motiu del 2n Encuentro de Gigantes y Cabezudos. Els gegants de Torrejón serà la primera vegada que visiten Molins de Rei i, tot i que compten amb tres gegants més, ho faran amb la Condesa de Fuentes i el Conde i el rei Felipe II i Maria Tudor.

Les dues colles convidades seran rebudes a l’Ajuntament de Molins de Rei dissabte a les 5 de la tarda, just abans d’arrancar la Passada dels Gegants Nous a les 6 de la tarda. Esperem que els hi dongueu una gran benvinguda a la vila!

I recordeu, està en ple funcionament la campanya de micromecenatge pels vestits nous dels Gegants Nous, tu hi pintes molt, ja has fet la teva aportació?

http://www.verkami.com/projects/12892-vestim-el-bernat-i-la-candelera-tu-hi-pintes-molt