Aprofitant la festivitat del 1 de maig que permetia un cap de setmana llarg de tres dies, els Gegants Nous de la vila iniciaren un petit tour per terres navarreses i basques acompanyats dels Gegants de Sant Climent de Llobregat, els quals sortien per primera vegada a la seva història fora de Catalunya.

L’expedició arribà de bon matí a la capital navarresa, Pamplona, on estava prevista la primera parada en tal de pendre part a la trobada gegantera del barri de la Txantrea. Malauradament, a partir de les 10 del matí començà a ploure i, davant la manca d’un espai alternatiu sota cobert on poder treure els gegants, aquests ni tant sols arribaren a sortir del camió. Aquella mateixa nit l’expedició molinenca i climentona ja dormi a les terres basques d’Orio i dissabte dia lliure per visitar la sempre acollidora ciutat de Donostia – San Sebastián.

Per fi, diumenge dia 3 de maig, malgrat el cel ennuvolat i un fort vent, els gegants pogueren sortir del camió i dansar per places i carrers coincidint amb la Artisautza Azoka a Orio, una petita fira artesanal. ELs gegants realitzaren diferents mostres de balls i desfilaren pels carrers més cèntrics d’aquesta bonica localitat pesquera guipuscoana declarada d’interés turístic. Els gegants participants foren els propis del municipi d’Orio, els de Sant Climent de Llobregat i els de Molins de Rei. La trobada tingué una gran acollida entre els oriotarras, com ho demostra el nombròs públic al llarg de tot el recorregut.

Ara els Gegants Nous descansaran fins el proper dia 16 de maig, en que visitaran la veïna població de Sant Boi de Llobregat per, a finals de mes, tornar a agafar carretera i manta, aquest cop en solitari, i participar de la trobada gegantera del municipi navarrés d’Ablitas.