Malgrat comptar sempre amb capgrossos propis des del 1913, a Molins de Rei aquests s’han anat succeint i, a mesura que s’han anat fent malbé, s’han anat proveint d’uns de nous. Hi ha constància d’adquisició de capgrossos i nans tant a la dècada dels 60 com la dels 70 del segle XX.

L’any 1990 s’adquireixen sis dels actuals capgrossos a El Ingenio. Es tracta de capgrossos de sèrie que serien anomenats el Català, l’Eixerida, el Noi, la Margarida, el Pirata i la Dona del Barret.

En motiu de la Ciutat Gegantera de catalunya de 1993 celebrada a Reus, gràcies a un concurs, la família de capgrossos s’amplia amb el capgròs Cescu, únic capgròs molinenc de la història que no és una figura de sèrie, sinó un original creat al taller El Drac Petit de Terrassa.

L’última incorporació, avui dia inactiva, fou la d’un nan anomenat Tomeu l’any 1995.

Actualment, els capgrossos no acostumen a sortir gaire fora de Molins de Rei, si bé algun d’ells ho ha fet de forma puntual. Això sí, solen sortir per la Festa Major de Sant Miquel en diferents actes.

Per saber més de la seva història podeu consultar el llibre “Cent: Història dels Gegants de Molins de Rei”, editat per la Colla Gegantera de Molins de Rei l’any 2013.