Des de sempre els gegants han estat portats per geganters, tot i que al principi es tractava d’un reduït grup de portadors que ho feien a canvi d’una retribució econòmica per part de l’Ajuntament.

La Colla Gegantera de Molins de Rei va ser fundada com a tal l’any 1985, després d’una gradual evolució del model geganter tradicional, amb la finalitat d’esdevenir una entitat social, cultural i associativa, oberta a tothom. Està formada per persones sense ànim de lucre, ja que s’encarreguen de gestionar els gegants de la vila amb el suport econòmic de l’Ajuntament, propietari de les figures. L’entitat forma part de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya des de 1985.

Gràcies a l’existència de la Colla Gegantera i els intercanvis amb altres colles que duu a terme, és possible fer cada any a Molins de Rei una trobada gegantera amb gegants foranis des de 1985.

Per saber més de la seva història podeu consultar el llibre “Cent: Història dels Gegants de Molins de Rei”, editat per la Colla Gegantera de Molins de Rei l’any 2013.