descarrega’t el catàleg geganter 2015

Què farem aquesta Festa Major?

Dissabte 26 de setembre

> 18 h – Passada dels Gegants Nous.

Gegants arribats de més lluny de les nostres fronteres ompliran els carrers amb les seves dances i les seves melodies caracteristiques. Un moment perfecte per poder gaudir sense presses de les danses singulars dels Gegants d’Ablitas (Navarra) i dels Gegants de Torrejon de Ardoz (Madrid), sempre amb els amfitrions de l’acte, en Bernat i la Candelera, els Gegants nous, i del gegantó Molinenc al so de la música de “Xalocs, Grallers de Reus”.

Recorregut: Plaça de la Vila, c/ Rafel de Casanovas, Plaça del Mercat, Escaletes del Mercat, c/ Major, Plaça de la Vila, c/ Rafael de Casanova i Pati del Palau.

Diumenge 27 de setembre

> 30a Trobada de Gegants i Capgrossos

Arriba el moment més espectacular dels gegants dins de la nostra Festa Major, quan tots els Gegants que han estat convidats per celebrar aquest aniversari trepitgen els carrers de la vila per omplir-los de balls, músiques i color. És un dels pocs moments on es poden veure ballar junts els quatre gegants de la vila en el seu màxim esplendor, amb l’acompanyament músical de “Xalocs, Grallers de Reus” i “Grallers de l’Amor”. En arribar a la plaça de la vila, el grup vilanoví Gormandells amenitzarà amb música en directe l’entrada de tots i cada un dels Gegants participants a la trobada, que clourà amb un espectacular ballada conjunta de tots els gegants i un Esclat final de festa.

09:00h  – Plantada de Gegants. Plaça del Molí / Passeig del Terraplè.

11:30h – Cercavila de la Trobada de Gegants. Des de la Plaça del Molí / Passeig del Terraplè.

13:00h – Arribada de la Cercavila, entrada de colles, balls dels Gegants de Molins de Rei i esclat final de Festa. Plaça de la Vila.

Colles participants: Pegàs i Gegants Déus de l’Hospitalet de Llobregat, La Verneda, la Geltrú, Sant Joan Samora, Montgat, Martorell, La Llacuna, Calders, Sant Adreu de la Barca, Hospitalet de l’Infant, Sant Boi de Llobregat, Canet de Mar, Sant llorenç d’Hortons, Santa Coloma de Cervelló, Sant Marçal, Esparreguera, Castellterçol, Cambrils, La Roca del Vallès, Sant Climent de Llobregat, Gironella, Vilaseca, Santa Oliva, Sant Pere de Ribes, Torrejón de Ardoz (Madrid), Ablitas (Navarra) i els Gegants de Molins de Rei com a amfitrions.

Recorregut: Pg. del Terraplè, c/ Jacint Verdaguer, Pl. de la Vila, c/  Rafel Casanova, c/ Molí, Passeig del Terraplè, c/ Dr. Barraquer, c/ Rafel Casanova, Pl. de la Creu, c/Major i Plaça de la Vila.

Dimarts 29 de setembre

> Tronada per anar a cercar el ram de la geganta.

10 h – Cercavila de la geganta Montserrat. Des del pati de Ca n’Ametller.

10.15h – Els Miquels de Molins de Rei fan entrega del ram de flors naturals a la Geganta Montserrat. Tornada fins a la Plaça de la Vila. Carrer Sant Miquel.

Recorregut: Pati de Ca n’Ametller, Jacint Verdaguer, Plaça de la Vila, c/ Major, c/ Ignasi Iglesias, c/ Sant Miquel, Plaça de l’Església, c/ Enric Granados i Plaça de la Vila.

> Tradicional cercavila dels gegants vells.

Amb 102 anys a les esquenes en Miquel i la Montserrat no deixen de fer el seu acte més pròpi i tradicional de tots. Primer ballaran davant de la màxima autoritat de la Vila, l’alcalde, per seguidament desfilar pels carrers de la vila acompanyats de tots els nens i nenes que els vulguin seguir durant les seves tradicionals parades i ballades. La música la posarà Xalocs, Grallers de Reus. 10.30h – Ballada dels Gegants vells davant de l’alcalde. Plaça de la Vila. 10.45 h – Inici de la cercavila amb les tradicionals parades i ballades dels Gegants. Des de la Plaça de la Vila.

.

Recorregut: Plaça de la Vila, c/ Rafel de Casanovas, c/ Dr. Barraquer, Passeig del Terraplè, c/ Miquel Tort, c/ Rafel de Casanovas, Plaça de la Creu, Passeig de Pi i Margall, c/ Raseta, c/ Folqué, Plaça de la Bàscula, c/ Carril, Plaça de la Creu, c/ Major, c/ Ignasi Iglesias, Plaça de l’Església.

13:00h – Nomenament i pregó del Miquel de l’Any i Vermut dels Miquels. Carrer Sant Miquel.

> Tarda gegant al Racó.

La tarda de Sant Miquel passarà a ser un moment ben especial. Tots els Gegants, gegantons, Capgrossos i el Gall ens oferiran una mostra dels seus balls per acomiadar-se de tots vosaltres fins l’any vinent. En acabar i just abans de marxar en cercavila fins al Pati del Palau oferiran un berenar per a tots els assistents.

18:30h  – Ballades dels Gegants, Gegantons, Capgrossos i Gall.

19:00h – Berenar Popular. 19:15 – Petita cercavila fins al Pati del Palau, comiat i passi-ho bé.

Recorregut: Racó dels Gegants Vells, Boters, Rafel de Casanova i Pati del Palau.