descarrega’t el catàleg geganter 2016

Què farem aquesta Festa Major?

Dijous 29 de setembre

> 9.45h Tronada per anar a cercar el ram de la Geganta.

Enmig de traques, trons i les musiques de “Xalocs, Grallers de Reus” la Geganta Montserrat anirà fins al carrer Sant Miquel on recollirà de mans dels Miquels de Molins de Rei el ram de flors naturals amb el que l’obsequiaran.

Recorregut: Pati de Ca n’Ametller, Jacint Verdaguer, Plaça de la Vila, c/ Major, c/ Ignasi Iglesias, c/ Sant Miquel, Plaça de l’Esglesia, c/ Pare Manyanet, c/ Pintor Carbonell, c/ Jacint Verdaguer i Plaça de la Vila.

 
> Tradicional cercavila dels gegants vells

Amb 103 anys a les esquenes en Miquel i la Montserrat no deixen de fer el seu acte més pròpi i tradicional de tots. Primer ballaran davant de la màxima autoritat de la Vila, l’alcalde, per seguidament desfilar pels carrers de la vila acompanyats de tots els nens i nenes que els vulguin seguir durant les seves tradicionals parades i ballades. La música la posarà “Xalocs, Grallers de Reus”.

10.30h – Ballada dels Gegants vells davant de l’alcalde. Plaça de la Vila.

10.45h – Inici de la cercavila. Amb les tradicionals parades i ballades dels Gegants. Des de la Plaça de la Vila.

12.30h – Ballada davant de l’Església. Plaça de l’Església.

Recorregut: Plaça de la Vila, c/ Rafel de Casanovas, Plaça del Mercat, Escaletes del Mercat, c/ Major, Plaça de la Vila, c/ Rafael de Casanova i Pati del Palau.

Dissabte 1 d’octubre

>Passada dels Gegants Nous

Gegants arribats de més lluny de les nostres fronteres ompliran els carrers amb les seves danses i les seves melodies caracteristiques. Un moment perfecte per poder gaudir sense presses de les singulars danses dels Gegants d’Arrasate – Mondragon (Gipuzkoa) i dels Cabuts i Gegants de Benetusser (València), sempre amb els amfitrions de l’acte, en Bernat i la Candelera, els Gegants nous, acompanyats del gegantó Molinenc i al so de la música de “Xalocs, Grallers de Reus”.

17.00h – Exposició dels Gegants participants. Plaça de la Vila.

17:30h – Rebuda institucional als convidats. Saló de Plens de l’Ajuntament.

18.00h – Inici de la passejada. Plaça de la Vila.

18.30h – Lluïment i mostra de balls dels convidats. Escaletes del Mercat.

19.30h – Segon lluïment i mostra de balls final. Pati del Palau.

Recorregut: Plaça de la Vila, c/ Rafel de Casanovas, Plaça del Mercat, Escaletes del Mercat, c/ Major, Plaça de la Vila, c/ Rafael de Casanova i Pati del Palau.

Diumenge 2 d’octubre

> 31a Trobada de Gegants i Capgrossos.

Arriba el moment més espectacular dels gegants dins de la nostra Festa Major, quan tots els Gegants que han estat convidats per l’ocasió trepitgen els carrers de la vila per omplir-los de balls, músiques i color. És un dels pocs moments on es poden veure ballar junts els quatre gegants de la vila en el seu màxim esplendor, amb l’acompanyament músical de “Xalocs, Grallers de Reus” i “Grallers de l’Amor”.

En arribar a la plaça de la vila, el grup vilanoví “Inxa Brass Band” amenitzarà amb música en directe l’entrada de tots i cada un dels Gegants participants a la trobada, que clourà amb els balls dels nostres gegants, un espectacular ballada conjunta de tots els gegants i un Esclat final de festa.

09.00h – Plantada de Gegants. Plaça del Molí / Passeig del Terraplè.

11.00h – Mostra de Balls dels convidats d’honor. Cruïlla Passeig del Terraplè / carrer del Molí.

11.30h – Cercavila de la Trobada de Gegants. Des de la Plaça del Molí / Passeig del Terraplè.

13.00h – Arribada de la Cercavila, entrada de colles, balls dels Gegants de Molins de Rei i esclat final de Festa. Plaça de la Vila.

Recorregut: Pg. del Terraplè, c/ Jacint Verdaguer, Pl. de la Vila, c/ Rafel Casanova, c/ Molí, Passeig del Terraplè, c/ Dr. Barraquer, Plaça del Mercat, c/ Mercat, c/Major i Plaça de la Vila.

.

> Tarda gegant al Racó.

L’última tarda de la Festa Major, passa a ser un moment ben especial. Tots els Gegants, gegantons, Capgrossos i el Gall ens oferiran una mostra dels seus balls per acomiadar-se de tots vosaltres fins l’any vinent. En acabar i just abans de marxar en cercavila fins al Pati del Palau oferiran un berenar per a tots els assistents. Comptaran amb la música excepcional de la nova formació “Inxa Brass Band”  de Vilanova i la Geltrú.

19.00h – Ballades dels Capgrossos, Gegantó, Gall i Gegants de Molins de Rei.

19:30h – Coca i xocolata per tothom!

19:45h – Petita cercavila fins al Pati del Palau, ball “Energia i Experiència” amb els 4 gegants, comiat i passi-ho bé!

Recorregut: Racó dels Gegants Vells, c/ Ponent, Pl. Pompeu Fabra, Rafel de Casanova i Pati del Palau.