Els Gegants Nous de Molins de Rei són en Bernat i la Candelera. Confeccionats a imatge i semblança dels Gegants Vells, també representen un bon hereu i una rica pubilla. Foren confeccionats al Taller Sarandaca de Granollers i estrenats el 2 d’octubre de 1988, en motiu de la 4a Ciutat Gegantera de Catalunya celebrada a Molins de Rei. En aquesta ocasió, reberen l’apadrinament dels Gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, en Treball i la Cultura.

Les seves sortides habituals són: per Festa Major, a la Passada dels Gegants Nous, que té lloc el dissabte de Festa Major a la tarda, i a la trobada gegantera que es realitza el diumenge de Festa Major pel matí. En ocasions puntuals han participat d’altres festivitats o esdeveniments molinencs i per la Fira de la Candelera, com s’ha dit anteriorment, són exposats al públic.

Des de la seva estrena han esdevingut els gegants encarregats de representar la vila a les diverses sortides, de manera que és habitual trobar-los a diferents trobades geganteres arreu del territori. A més a més, han participat en esdeveniments geganters a Mallorca, Menorca, Aragó, País Valencià, Catalunya Nord, Comunitat de Múrcia, País Basc, Navarra i al nord de França. 

Per saber més de la seva història podeu consultar el llibre “Cent: Història dels Gegants de Molins de Rei”, editat per la Colla Gegantera de Molins de Rei l’any 2013.