Els Gegants Vells de Molins de Rei sóc en Miquel i la Montserrat, pare i filla, un bon hereu i una rica pubilla. Foren construits a El Ingenio a iniciativa del consistori molinenc per ser estrenats el 29 de setembre de 1913 en motiu de la Festa Major de Sant Miquel. Són els gegants més antics conservats de la comarca del Baix Llobregat.

Les seves sortides habituals han estat Festa Major i Corpus, mentre aquest últim s’ha celebrat a la vila. Els podeu veure per la trobada gegantera el diumenge de Festa Major, el dia de Sant Miquel en motiu de la Tradicional Cercavila dels Gegants Vells i al final de Festa Major amb la Ballada al Racó dels Gegants Vells (petita placeta del centre del poble dedicada a aquestes figures ja centenàries). Durant la festivitat de la Fira de la Candelera, també solen ser exposats.

Històricament han sortit fora de la vila en nombroses ocasions, però des de l’estrena l’any 1988 dels Gegants Nous, tant sols ho han fet en ocasions molt puntuals i extraordinàries.  Per saber més de la seva història podeu consultar el llibre “Cent: Història dels Gegants de Molins de Rei”, editat per la Colla Gegantera de Molins de Rei l’any 2013.