El passat cap de setmana del 30 i 31 de maig els Gegants Nous, Bernat i Candelera, visitaren la localitat navarresa d’Ablitas, situada al flanc sud de la comunitat foral. Aquesta és la segona vegada en que els gegants molinencs visiten aquesta població, doncs ja ho feren anteriorment l’any  2011, curiosament, enguany era la 2a Gigantada d’aquesta població, prenent relleu a la de 2011, amb el que els gegants molinencs han participat a totes dues trobades ablitenses.

Dissabte matí la delegació molinenca visità les cooperatives d’oli i vi d’Ablitas per a la tarda participar de la 2a Gigantada junt a una desena de colles més, provinents de Navarra i Aragó. LA cercavila. malgrat comptar amb diverses parades i mostres de balls, durà unes llargues tres hores, si bé en tot moment comptà amb un nombrós públic assistent pels carrers i places d’Ablitas, tot finalitzant amb una gran mostra de balls conjunta a la Plaza Mayor.

Diumenge, abans d’empendre el camí de tornada, els companys d’Ablitas ens oferiren un petit tour per la població visitant el castell i l’Església de Santa Maria Magdalena.

Aquesta ha estat la segona vegada en un mes que els Gegants Nous visiten Navarra, si bé en l’anterior ocasió, a principis de mes, el mal temps no permeté que finalment desfilessin pels carrers del barri de Txantrea a Pamplona, si bé si pels carrers bascos d’Orio dos dies més tard. Aquest any serà especial en quant a sortides fora del Principat, doncs encara queda un altre sortida per l’octubre a Torrejón de Ardoz, en la que serà la primera ocasió en que els gegants molinencs visitaran la Comunitat de Madrid.