Please try entering https://graph.facebook.com/483380981869573/photos?fields=source,link,name,images,album&limit=1000 into your URL bar and seeing if the page loads.

El perquè de tot plegat

Els Gegants Nous de la vila, el Bernat i la Candelera, van ser estrenats per la Festa Major de 1988. Des d’aleshores han estat repintats i retocats en diverses ocasions però els seus vestits han estat fins avui els mateixos del dia de l’estrena. Aquests últims anys ja s’ha fet més que evident el seu desgast i descoloriment. La bona cura i els arranjaments havien allargat la vida dels vestits però ja tocava un canvi.

Arribats a la necessitat de renovar els vestits, des de la pròpia colla, sorgeix la inquietud de fer uns vestits amb un valor afegit: anar a l’origen, ja no dels gegants, sinó de la pròpia vila de Molins de Rei. Com s’havien de vestir un bon hereu acompanyant a l’altar a la seva filla, la pubilla, a cavall del segle XVIII i el segle XIX? Com podrien haver vestit els vertaders Bernat i Candelera?

Per donar resposta a aquestes preguntes es confia en el saber i l’experiència del dissenyador i indumentarista Pau Fernández qui, entre pinzells i aquarel·les, va crear el nou aspecte dels gegants amb notables canvis respecte la imatge anterior, corregint tots els anacronismes històrics del conjunt de peces de vestir, materials i confecció de la indumentària.

Pel que fa a l’execució de la confecció, com és tradició, ha anat a càrrec d’un nombrós equip humà de la pròpia vila. A partir dels patrons de Guillem Amorós, Jaume Roca ha tallat les diferents teles. Mentrestant les ganxetaires del Taller de la Rosita Pérez, des del cor de la Federació Obrera, iniciaven la confecció dels metres i metres de puntes, la ret i el delicat mocador de mà de la Candelera. Tot plegat, una gran base sobre la qual la modista molinenca, Eva Mula, amb tenacitat, esforç i l’ajuda de la seva mare, Antonia Perals, ha anat confeccionant puntada a puntada els vestits dels Gegants nous de la Vila. Com a colofó de tot plegat, dues noves joies de plata per la geganta de la mà de Josep Martínez, rellotger d’ofici i joier de vocació que ja va confeccionar la resta de peces l’any 1988.

En paral·lel, per tal de dotar d’un aspecte físic més harmoniós als gegants i millorar-ne el seu portar, l’equip de geganters composat per Jaume Coma, Sergi Herrada i Sergi Martínez elaboren dos nous cavallets de fusta pels gegants lleugerament més alts que els anteriors. I les dues figures, els gegants en si, es porten a repintar al taller “El Drac Petit” de Terrassa per Jordi Grau.

Ara tenim uns renovats Bernat i Candelera, reflex del nostre passat històric, en plena forma davant les portes del seu 30è aniversari.

Gaudim-los!

Han posat fil a l’agulla

> Vestit

Disseny, gamma cromàtica  i seguiment

Pau Fernàndez

Confecció

Eva Mula i Antònia Perals

Tall

Jaume Roca

Patronatge

Guillem Amorós

Puntes de ganxet, gandalla i mocador

Rosita Perez, Teresina Segura, Núria Font, Lina Pons, Lolita Bergada, Lina Prieto, Emilia Sáez, Rosa Pros, Esperança Hurtado

Joies

Josep Martínez

Cavallets

Sergi Martínez, Jaume Coma, Sergi Herrada

 ..

Coixins

Carme Pi

Ram de flors

Valls Flors

Repintat dels Gegants

Jordi Grau “Taller el Drac Petit”de Terrassa

Seguiment Fotogràfic

Guillem Urbà

 

> L’Estrena

Spot Promocional Estrena

Marc Viamonte i Sergio Diéguez (Viaser)

Composició nova música

Jaume Cuartero

Imatge Gràfica

Josep Miquel Janés i Campmajó (www.dirxdir.cat)

.

Espectacle d’Estrena

Direcció: Colla Gegantera de Molins de Rei Producció: Membres de la Colla Gegantera de Molins de Rei

Dansaires: Esbart Dansaire de Molins de Rei, Esbart Maragall de Sant Andreu de Palomar

Músics: Xalocs, Grallers de Reus

Carros, ase i cavall: Amics dels Tres Tombs de Molins de Rei

Veu en off: Martína Tresserra

Llum i so: Sonitrons

Col.laboracions: Alfons Palau, Fruiteria de Molins, MOIX Jardiners, Radio Molins de Rei, Comissió de la Cavalcada de Reis

 

> Ninot de goma

“La Davallada” de Sitges

> Han posat fil a l’agulla a través de Verkami

Janira Muñoz · Gisela Flores · Carles Giralt · Arnau Torrillas · Pablo Martín · Xavi López · Laia Gaston Massuet · Marta Pujadas · Rosa M. López Casas · Núria Vila · Jordi Montoya Lasala · Carles i Sílvia · Família da Silva Cuenca · Maria Mercè Nuel · Isabel Saura · Josep Lluís Garcia · Marc Viamonte · Família Piñol Domingo · Xavier Piñol Torres · Josep Maria Ubiergo Casaucau · Jordi Rodríguez Raventós · Àngela Meste · Montse Torrades · Miquela Aguiló · Cesca Fisa · Estel i Eloi Fusté Gómez · Núria Rubió Roig · Família Pi · Miquel Pellicer · Família Rubí Martínez · Gerard Pouget · Gerard Capdevila · Xocopunt · Jordi Hurtado · Josep Maria Martínez · Carles Enjuanes · Família Janoher-Bonet · Família Canals Alarcón · Família Velarde Mateos · Família Marañon Canut · Família Seda Padilla · Família Viñets Fernández · Julita Margarit · Júlia Casals · Família Carretero Ortuño · Eusebi Sánchez Rivas · Família Domingo Giralt · Família Llangostera Sánchez · Joan Parellada · Família Campmajó Mula · Maria Feced i Oriol Martí · Toni Lucena i Mònica Amorós · Paula Lucena Puig · Caterina Martí · Els Gegants Som · Anton Gimeno Roca · Família Masmitjà Haro · Mauri Arias i Sara Gasch · Jaume Margarit · Vega Martínez · Família Herrada Burgès · Sara Suárez · El Cafè del Passeig · Pere Seda Padilla · Família Rosas Ruiz · Miquel Burgès · Família Busquet Pi · Andreu Margarit · Teresa Bonilla · Sergi Martínez i Eli Arjona · Ricard Vinyets · Assumpta Castellví Cristòfol · Família Cid

 

Facebook API came back with a faulty result. You may be accessing an album you do not have permissions to access.